изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:34 EEST
БЕДРОС КИРКОРОВ: ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ С МИР И ДРУЖБА    
Новини Бащата на Филип Киркоров снощи изнесе концерт в Добрич. На кмета Детелина Николова и на Маестро Захари Медникаров той връчи медали "В името на човечеството"

След около 54 години, отново съм в Добрич. На млади години сме идвали с моя приятел на велосипед дотук - да гледаме добричките момичета. Тук жените са много сърдечни. Това каза на пресконференция вчера Бедрос Киркоров. Снощи той изнесе концерт в Добрич. В пресконференцията, която се състоя преди обяд, участва и Татяна Тайнс - генерален директор на Киновидеостудия "Артинкс" ООД, член на фонда "Световна човечност" с президент граф Шереметиев, професор в Парижката консерватория и председател на руското общество в чужбина.
Още в началото на срещата с медиите г-н Киркоров направи уговорката, че не желае да коментира развода на сина си Филип с Алла Пугачова. Той обаче отговори на всички други журналистически въпроси и разказа за себе си. До края на 1993 година е водил активна концертна дейност. Когато починала жена му, в продължение на три години не е изнасял концерти. Сега обаче отново излиза на сцената. Работи със сина си Филип, с когото обикаля целия свят. Помага му и в рекламната дейност. "Не вземам никакво участие в творчеството на Филип... Той сам избира песните си... Информиран е какво е модно" - сподели още Б. Киркоров. От февруари до април идната година баща и син планират да обиколят Германия и да изнесат около 74 концерта. Бедрос Киркоров е председател на журито на международната фестивална програма "Приятели на България". Тази година за участие в нея в Сочи гостува ФТС "Добруджа" с ръководител Стоян Господинов. "Ние сме стояли по осем часа да гледаме програмата, три дни поред... Нашето бъдеще е в децата" - каза Б. Киркоров. Той сподели също, че собственият му репертоар включва руски и арменски песни, старинни руски романси, италиански канцонети и, разбира се, български песни. От 43 години насам концертите си започва винаги с "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. Легендарният български изпълнител дори му казал, че я пее по-често от него. 
Изключително мило и трогателно прозвучаха думите му: "Нашата България". Кръвта ми е арменска, но аз съм роден в България и чувствам любов към родината си, сподели още Б. Киркоров и добави, че в Русия винаги се чувства като българин и копнее за дружбата между двата народа.  "Трябва да живеем с мир и дружба. С войни нищо няма да постигнем" - каза още изпълнителят.
По време на концерта вечерта Бедрос Киркоров връчи медали "В името на човечеството" на кмета на Добрич Детелина Николова и на Маестро Захари Медникаров. Отличията са от името на фонда "Световна човечност", на който той е един от учредителите.
 


Сходни връзки

БЕДРОС КИРКОРОВ: ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ С МИР И ДРУЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди