изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:39 EEST
На Капъкуле арестуваха 86 митничари и полицаи    
По света
С мащабна акция турските спецчасти опитват да разбият огромната корупция на границата с България


58 турски митничари и 28 полицаи, отговарящи за паспортната проверка, бяха задържани в четвъртък на ГКПП Капъкуле на българо-турската граница в акция срещу мрежа за контрабанда на алкохол и цигари, съобщи Анадолската агенция.

Арестите са част от мащабна акция срещу турска организирана престъпна група, която чрез безмитните магазини разпространявала в Истанбул алкохол и цигари на стойност няколко милиона долара.

Турските вестници съобщават за операцията под заглавия "Рюшвет-куле" (в. "Сабах"), "Сътресение на Капъкуле" (в. "Миллиет") , "Операция на Капъкуле: 86 задържани" (в. "Хюриет"), "На Капъкуле не останаха служители" (в. "Радикал") турските вестници съобщават за операцията.

Вчера пред съда са били изправени 51 митничари. Под арест със съдебно решение са поставени 44 от тях.

Един от заподозрените митничари е успял да избяга. Освен него, спецслужбите продължават да издирват още седем души. Сред задържаните вчера е и директорът на митницата на Капъкуле Мустафа Нанлъ.

Вестниците съобщават, че операцията е резултат от тримесечно наблюдение. За целта са били монтирани скрити камери в електрически печки на 27 пункта на митницата.

Центърът за наблюдение е бил разположен в джамия, намираща се на около 100 метра от самата митница, съобщава в. "Сабах". По това време имамът на джамията е бил в отпуск.

Кадрите, заснети със скрити камери, са показали, че служителите на митницата са взимали подкупи в евро и долари. Имали са различни тарифи за автобуси и автомобили. Те са конфискували от пътниците цигари и алкохол над разрешеното количество и са ги продавали на вътрешния пазар.

Според в. "Миллиет" някои от записите разкриват, че някои митничари вместо рушвет, са осъществявали "сексуални конакти с чуждестранни гражданки в служебни помещения на митницата".

На 7 декември полицията в Одрин залови група, която продавала нелегално алкохол и цигари в безмитните магазини на граничния пункт Капъкуле. Продавачите се били уговорили с български граждани, които пренасяли стоката от Капъкуле до пазарите в Истанбул и Одрин.

 


Сходни връзки

На Капъкуле арестуваха 86 митничари и полицаи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди