изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:35 EEST
Къщата на Малкия принц в Стожер    
Любопитно Ракетчик от Българската армия майстори пластики от стари перални, речни камъни и стари дървета. Йордан Петров е създал своята "Къща на Малкия принц" в добричкото село Стожер.

Той е офицер от резерва. Служил е 27 години в ракетни войски. Докато бил по полигоните, никога не изоставил и хобито си - да майстори красиви неща от подръчни материали.

Мечтата на пенсионирания военен била да съгради сам своя къща, далеч от града. Реализирал я в добричкото село Стожер. Къщата напомня замък, а дворът - приказен декор. Йордан разказва, че това е любимо място на внуците му. В къщата има какво ли не - от къта на Тарзан, носталгия по планината, до статуя на мечтателя Дон Кихот. По стените могат да се видят маски, старинни вещи, изящни пана и пластики, изработени от динозавърски прешлени, полускъпоценни камъни, корабни въжета от потънали гемии, стари мини.

"Търси красотата там, където някой мисли, че я няма" е философията на майстора.

Йордан Петров мечтае да посреща в дома си ценители на красивото, за да не остане скрито, сътвореното от него. И бързра да добави, че от "къщата на Малкия принц" нищо не се продава, а само се подарява.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Къщата на Малкия принц в Стожер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди