изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:17 EET
Приют за бездомни деца към добрички храм    
ОбществоДве деца ще посрещнат 2006 година в новоизградения приют за бездомници към храм “Света Троица” в Добрич. Те са настанени временно там, след като са освободени от възпиталния интернат в село Завет за новогодишната ваканция.

Още четирима малчугани от социалнослаби семейства посещават социалното заведение през деня, където получават топъл обяд и грижи от социалните педагози.

17-годишният Стефан и 13-годишният Алекси са първите, който ще пренощуват в приюта. След ваканцията отново ще се върнат в интерната край Търново. Родителите на Гергана от Добрич са социалнослаби и не могат да й осигурят топла храна през деня. За нея социалното заведение вече е втори дом. “Чувствам се много добре. Възпитателите са много добри към мен”, сподели Гергана.

Въпреки че приюта може да приеме 16 деца, в момента в него има само шест. Децата могат да бъдат настанявани законно в приюта само за срок от три месеца. Отец Стоян смята, че децата трябва да се отглеждат тук, църквата да се грижи за тях и да ги възпитава в християнските добродетел. “Като му създадем този уют, мисля че едва ли някой ще може да го изгони детето от тук”, смята отец Стоян. Той гради планове да разшири базата, като открие сладкарски цех, хлебопекарна и зеленчукова градина.

Ивелина Стефанова – кореспондент на БНТ в Добрич

 


Сходни връзки

Приют за бездомни деца към добрички храм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди