изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:58 EEST
До преливника на язовир "Доспат" остават 2,40 метра    
НовиниСмолян. Най-тревожно е положението в Доспат, Смолян и Рудозем, но все още няма обявено бедствено положение на територията на община Смолян, съобщиха за радио “Фокус” - Смолян от областната администрация в Смолян.


До преливника на язовир "Доспат" остават 2,40 м. В село Барутин са наводнени улици и 20 жилищни сгради. Река Доспатска, река Сърнена и река Чавдарска са вдигнали нивото си с по 34 метра. Активизирано свлачище е затруднило пътя до село Црънча и Бръщен, но движението вече е възстановено. В село Касъка са наводнени 4 жилищни сгради и 3 селскостопански постройки в резултат на преляло дере. В селата Змеица и Чавдарци са активизирани свлачища. Река Девинска е преляла в района на дървопреработвателния завод. Затворени са пътищата за бутилиране на минерална вода в Девин, Затруднено е движението по пътищата Ждребово-Кестен, Девин-Триград, а пътят Девин-Кричим е затворен за товарни автомобили. На обект „Цанков Камък” са отнесени диги, които се употребяват за отбиване на реката при сторителството и диги, обслужващи самия обект. В Смолянска община е затворен пътя за село Мугла от свлачище, което в момента се разчиства от екип на Гражданска защита.
28-годишен младеж от село Мугла бил транспортират към Многопрофилна болница за активно лечение в Смолян със съмнение за остър апендицит. Гражданска защита е организирала превозването.
100 метра свлачище преди входа на с. Виево е затворило входния път и в момента се използува обиколен път. Скъсан е водопроводът и селото е без вода. Тревожно е положението в село Сивино, свлачище е затворило пътя и има срутена къща. Частично река Черна е наводнила улица „Бяло Море” в Смолян, войскови подразделения правят дига с чували с пясък. В кв. Устово са наводнени гаражите при блоковете „Прогреси.” В рудоземска община рекатата е покачила нивото си с 2 метра.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

До преливника на язовир "Доспат" остават 2,40 метра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди