изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:23 EEST
Сергей Станишев: Българската армия показа, че притежава висока подготовка за участие в задгранични мисии    
НовиниСофия. Последната група от 147 български военнослужещи от Петия български пехотен батальон в Ирак се завърна в София. С последната част от българския контингент се завърнаха и старши националният представител на българския батальон в Ирак полковник Стоян Бамбов и командирът на Петия батальон подполковник Костадин Козмов.

На тържествената церемония по посрещането на българските войници присъства министър-председателят Сергей Станишев, началникът на ГЩ на БА ген. Никола Колев, зам.-министърът на отбраната Спас Панчев и др., предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Премиерът Станишев поздрави пристигналите военнослужещи за успешното българско участие в мисията по възстановяване и стабилизиране на Ирак.
“България даде 13 свидни жертви, които ще останат в аналите на историята”, каза Станишев.
След посрещането на българските войници министър-председателят заяви, че българските контингенти в Ирак са оценени високо не само от българското правителство, но и от нашите партньори. “През последните години, въпреки трудностите в процеса по модернизация, българската армия показа, че притежава висока подготовка за участие в задгранични мисии", каза Станишев.
Премиерът обясни, че през януари месец 2006 г. ще бъдат обсъдени различните варианти за продължаване на българското участие във възстановяването на Ирак и след разговори с нашите партньори НС ще вземе решение.
НИКОЛА ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

Сергей Станишев: Българската армия показа, че притежава висока подготовка за участие в задгранични мисии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.92 секунди