изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:52 EEST
В Добрич общинските служители, отказали цигарите, ще получават по-високи заплати    
НовиниТова обяви кметът на общината Детелина Николова. Преди една година тя забрани със заповед пушенето във всички закрити обществени места и работните помещения, които са общинска собственост.

От една година в сградата на добричката община няма дори места за пушене. И ако в началото кметската заповед се приемаше противоречиво от общинските служители, то днес вече има и такива, които категорично са отказали цигарите. Главният инспектор на отдел “Незаконно строителство” Николай Николов вече седми месец е сред непушачите след 22 години активно пушене.

"Това ме амбицира да положа усилия и да покажа на себе си и на околните, че е възможно да се постигне положителен резултат. И като заключение наистина сега се учудвам, че доста безотговорно е било робуването на един такъв каприз”, казва Николай Николов.

Кметът на Добрич, Детелина Николова, е убедена, че мярката, която е предприела през миналата година е била полезна. “От една страна вече можем да кажем, че има служители, които отказаха пушенето, броят се на пръстите на едната ръка, други намалиха броя на цигарите. Е, естествено има и съпротива в някои от пушачите, но тази мярка бавно и постепено дава своето положително влияние върху самите пушачи”, споделя Детелина Николова.

За една година няма наложени глоби за неспазване на кметската заповед. А всички, които са отказали цигарите, ще бъдат поощрени с по-високи заплати, защото освен, че пазят здравето си, оползотворяват пълноценно работното си време.

Ивелина Стефанова, кореспондент на БНТ в Добрич

 


Сходни връзки

В Добрич общинските служители, отказали цигарите, ще получават по-високи заплати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди