изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:44 EEST
СЕВДАЛИНА МАВРОДИЕВА-НЕЙКОВА ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ХОРЕОГРАФ НА ГОДИНАТА    
Култура36 нови танца ще подготвят изпълнителите през 2006 година. През февруари Добрич ще бъде домакин на квалификационни семинари по шоу- денс и мажоретни танци

Севдалина Мавродиева-Нейкова, ръководител и хореограф на школата за съвременни танци "Алексия", е удостоена с наградата "Хореограф на годината 2005" във възрастовата група над 16 години. Отличието се връчва от Българската национална танцова федерация и Българската танцова организация.
За миналата година "Алексия" може да се похвали с това, че общо 180 деца от състава са наградени със злато. Вече е готов календарът на участията през 2006 година. Изпълнителите ще се представят в София, Бургас, Пловдив, Слънчев бряг, Балчик и Албена. Предвидени са още участия в Унгария, на европейски шампионат в Сърбия и Монтенегро, в световния шампионат по шоу-денс в германския град Риза - този път с десет деца.
През 2006 година съставът ще подготви общо 36 нови танца. На 1 юни ще се състои премиера на детския танцов спектакъл "Сезони", в който ще участват над 100 деца на възраст от 4 до 12 години. Още през февруари пък "Алексия" ще отбележи с концерт и фотоизложба своята 11-годишнина.
Има интерес от страна на Българската танцова организация в Добрич да бъде организиран фестивал по шоу-денс, каза още С.Мавродиева-Нейкова, която е зонален представител на организацията за Североизточна България.
На 18 и 19 февруари Добрич ще бъде домакин на първите квалификационни семинари по шоу-денс и мажоретни танци - за танцьори, хореографи, кандидат-съдии и съдии.
 


Сходни връзки

СЕВДАЛИНА МАВРОДИЕВА-НЕЙКОВА ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ХОРЕОГРАФ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди