изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:35 EET
И ДОБРУДЖА ИМА СВОИТЕ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ    
ОбществоДвама добруджанци - учителката по български език и литература от каварнеското училище "Стефан Караджа" Марияна Апостолова и 9-годишният бивш възпитаник на Дома за медико-социални грижи в Добрич Пиер-Аксел Ернст, са сред достойните българи на 2005 г.

В края на миналата година те получиха от премиера Сергей Станишев грамота и възпоменателна сребърна монета - на специална церемония в столицата. Проявата се организира за втора поред година от в. "24 часа". 
Марияна Апостолова получи в края на тази учебна година от класа си като дар за тяхното успешно завършване на средното образование лека кола "Трабант". Пред репортер на НДТ г-жа Апостолова разказа следното: "Предполагам, че номинацията ми е от моите ученици и всичко май тръгна от "Трабант"-а, за който вестникът писа. Отначало бях много смутена и изненадана, като разбрах, а сега съм щастлива и горда. Самата церемония се състоя на 28 декември в хотел "Шератон" в столицата. Всички 46 достойни българи получихме от премиера по една възпоменателна сребърна монета с лика на Иисус Христос и грамота. Голямата награда бе присъдена на момче от Русе, което е спасило хора. Радвам се, че един обикновен човек, като мен, бе сред номинираните. Тази награда е не само моя, а и на всички колеги, които работят в училището, просто може би покрай този "Трабант" имах късмет. За новата 2006 г. си пожелавам здраве и да имам сили да работя професията си, която много обичам."
Грамота и възпоменателна монета задочно получи и Пиер-Аксел Енрст от Люксембург, който е осиновен от тамошни банкери. Родителите имали огромното желание да присъстват на церемонията, но не успели да се снабдят със самолетни билети. Отличието на  Пиер-Аксел Ернс е получил почетният консул на Люксембург в България. Госпожата е нарекла по време на церемонията 9-годишното момче "малкият голям човек". Грамотата и монетата ще му бъдат предадени от консула на България в Люксембург. Пиер-Аксел Ернст бе номиниран за званието почетен българин от зам.-областния управител д-р Евгения Георгиева, която е бивш директор на Дома за медико-социални грижи. Преди време пред медиите тя сподели, че до момента момчето е дарило на социалното заведение 17 000 евро. НДТ

 


Сходни връзки

И ДОБРУДЖА ИМА СВОИТЕ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди