изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:27 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалите три  денонощия на територията  обслужвана от РДВР - Добрич  са регистрирани  15 криминални  престъпления и произшествия.


 1. На 01.01.2006 г. в Първо РПУ Добрич е получено съобщение зае това, че неизвестно лице чрез взлом е влязло в пункт за изкупуване на метали, намиращ се в района на ул."Хр.Ботев"  гр. Добрич и е извършило кражба на около 70 кг цветни метали.
 По случая работят служители на Първо РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.
 2. На същата дата в гр.Добрич , неизвестно лице е влязло в лек автомобил марка "Форд" и е извършило кражба на авторадиокасетофон. Автомобила е бил паркиран в района на ул."Княз Дондуков".
 По случая работят служители на първо РПУ, образувано е полицейско дознание.
    
 На територията обслужвана от  РДВР Добрич са регистрирани 9 ТП   с  5 пострадали граждани.
 - на 01.01.2006 г. около 12,00 ч. по пътя с.Божурово - с.Росеново възниква ПТП при което л.а. "Ауди" управляван от 33 годишен водач от гр.Добрич напуска платното за движение и се преобръща в лозов масив. Вследствие на пътното произшествие водача е с фрактура на дясна ръка и разкъсна рана в областта на ухото. Пострадала е и пътуващата в автомобила 20 г. жителка на гр.Добрич, получила е локсация на раменна става.
 Двамата пострадали са настанени за лечение в МБАЛ Добрич без опасност за живота.
 Причините довели до възникване на пътното произшествие се изясняват в условията  на предварително производство.
          -  01. 01.2006 г. около 13,40 ч. в района на околовръстен път гр.Добрич възниква ПТП при което л.а. "Форд" управляван  от 21 г. жителка на гр.Ген.Тошево  напуска платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. В резултат на пътното произшествие е пострадал возещият се в лекия автомобил 28 г. жител на гр. Ген.Тошево. Настанен е в МБАЛ Добрич с контузно-разкъсни наранявания в областа на главата, без опасност за живота.
  Причините довели до възникване на пътното произшествие се изясняват в условията на предварително производство.
  - на 01.01.2006 г. около 15,40 ч. по пътя с.Българево- гр.Каварна възниква ПТП, при което л.а. "Тойота", управляван от 18 г. жителка от гр.Варна напуска платното за движение и се удря последователно в две дървета.
 В резултат на пътното произшествие момичето, управлявало автомобила е получило фрактура на десен глезен а пътуващия в автомобила 24 г. жител на гр.Варна е с контузии в областта на гръдния кош. Двамата са настанени  за лечение в МБАЛ гр.Каварна, без опасност за живота.
 По случая е образувано предварително производство.
 - За времето от 19,00 ч. на 01.01.2006 г. до 23,00 ч. на 02.01.2006 г. от служители на Първо РПУ, РПУ Ген.Тошево и РПУ Каварна са установени трима водачи на леки автомобили, съответно 34 г. от гр.Добрич; 27 годишен от с.Петлешково общ.Г.Тошево и 30 годишен от гр.Каварна, управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани са отчели съответно 1,26;  1,8  и 1.71 промила алкохол в издишвания от водачите въздух.
 Материалите по трите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй  като деянието на водачите е престъпление по чл.343 б."Б" ал.1 от НК.

Поделенията на РЗ ПАБ не са участвали в гасенето на  3  пожара .
- на 01.01.2006 г. около 17,00 ч. в РЗ ПАБ Добрич е получен сигнал за пожар в частен дом в с.Карапелит общ.Добричка. Пожара е погасен от служители на Втора РС ПАБ. В резултат на пожара е унищожено обзавеждането на една от стаите на къщата.
Причината, довела до възникване на пожара е късо съединение в телевизор.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди