изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-29 @ 14:56 EEST
ИНФРАСТРУКТУРАТА - ПРИОРИТЕТ НА КМЕТОВЕТЕ ЗА 2006 ГОДИНА    
Общество Какви са Вашите очаквания за новата 2006 година? Какви ще бъдат приоритетите в работата Ви за развитието на общината, която ръководите? С тези въпроси се обърнахме към кметовете на осемте общини в Добричка област. Ето какво споделиха те в анкета за По-добрия вестник:

Детелина НИКОЛОВА - кмет на община град Добрич:
Приоритетите в работата остават същите - на първо място инфраструктурата - основна задача ще бъде нейната реконструкция и развитие. Ще продължим работата си за подпомагане развитието на малкия и среден бизнес. През 2006 г. ще разширим социалните услуги, като ще отделим повече грижи за децата. Що се отнася до това какви са очакванията ми за годината - смятам, че това ще е една трудна, динамична и добра година. Надявам се да е успешна и наистина усилията ни да доведат до по-добър живот за всички.


Петко ПЕТКОВ - кмет на община Добричка:
Всеки очаква новата година да е по-добра от старата. През 2006 г. основно ще работим за подобряване на инфраструктурата. Ще бъде подменено уличното осветление във всички села с енергоспестяващи лампи. Досега такива има в 17 села, остават още 50. Ще се търсят повече средства и за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината.


Димитър МИХАЙЛОВ - кмет на община Генерал Тошево:
За втори пореден път от 1999 година насам общината приключва бюджета си с излишък. Половината от него ще бъде насочен за реализация на социалната ни програма, а другата половина - за инфраструктурни проекти. Това създава сигурност и предвидимост в дейността на общинската администрация и се посреща добре от цялото население.
Основен приоритет в дейността на Общинския съвет и общинската администрация през 2006 година ще бъде възстановяването на общинската инфраструктура. Ще се ремонтират основните републикански пътища, а в града ще се конструират 10 улици и ще се ремонтират 22. Ще продължи санирането и обновяването на общинските сгради, с намерението ни този процес да приключи с приключване на мандата ни. Ще започнем газифицирането на с. Кардам. На следващото заседание на ОбС ще приемем новата концепция за развитие на образованието до 2013 година. Ще укрепим институционалните работодателски организации. През месец февруари ще подпишем новия колективен трудов договор със синдикалните организации. Ще разширим сектора на социалните услуги. Ще преструктурираме и оптимизираме дейността на общинските здравни заведения съгласно взетите решения на ОбС. С това в много голяма степен ще изпълним и нашите предизборни обещания още през тази година.


Цонко ЦОНЕВ - кмет на община Каварна:
Приоритетите и за новата 2006 г. ще бъдат инфраструктурата, туризмът и културата. През тази година трябва да бъде изградена пречиствателната станция на морската зона на стойност 1 325 хил. лв., както и канализация за 2 600 хил. лв. Възнамеряваме да приключим също с газификацията на хотелите по морето, както и да асфалтираме бул. "България", да доизградим санитарните помещения на всяка стая в болницата в града.


Красимир МИХАЙЛОВ - кмет на община Балчик:
Усилията ни през следващата 2006 година ще бъдат насочени главно към решаване на инфраструктурни и благоустройствени проблеми на Балчик и селата, тъй като същите се увеличават на фона на разгръщащото се строителство в община Балчик. Расте броят на гражданите и фирмите, които желаят да инвестират на територията на общината. Инвестиционните интереси към нашия район са изключително високи, както от местни, така и от чужди инвеститори. Модерни хотелски комплекси се проектират и изграждат в Балчик, курортна зона Двореца, с. Кранево, с. Рогачево, вилните зони и другите села от селищната система. Фактът, че започва строителството на две модерни голф-селища край Балчик, е доказателство и за доброто бъдеще на туризма в нашия край.


Елка ДИМОВА - кмет на община Шабла:
Основната задача в общината ще бъде да се оправят мостовете, които бяха разрушени от наводненията през 2005 година. Трябва да се възстановят още ВиК-мрежата и асфалтовата настилка. През 2006-а година си пожелаваме здраве и по-малко проблеми.


Живко ГЕОРГИЕВ - кмет на община Тервел:
Акцентът през 2006 г. ще бъде инфраструктурата, защото там има много нерешени проблеми. Предвиждаме цялостното й изграждане в кв. "Изгрев". Усилията ни ще бъдат насочени и по отношение на чистотата и решаване проблемите със сметищата.


Добри СТЕФАНОВ - временно изпълняващ длъжността кмет на община Крушари, предпочете да не се ангажира с коментар, тъй като на 14 януари предстоят частични избори за кмет на общината.

Екип на НДТ

 


Сходни връзки

ИНФРАСТРУКТУРАТА - ПРИОРИТЕТ НА КМЕТОВЕТЕ ЗА 2006 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди