изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:28 EEST
АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ Е ОТ ПОЛЗА ЗА ОБЩИНАТА    
НовиниПред НДТ зам.-кметът по финансите в община град Добрич Иван Колев

През изтеклата 2005 г. община град Добрич пое администрирането на местните данъци и такси. Според финансовия зам.-кмет на общината това е само от полза за кметството. Своите думи той подкрепи и с данни от статистиката. Според заложения план от недвижими имоти е трябвало да бъдат събрани 630 хил. лв., а реалните приходи възлизат на 652 хил. лв., което е преизпълнение в размер на 103.5 %. 104.7 % е преизпълнението на плана по отношение на данък автомобили, като задача е била в размер на 600 хил. лв., а събраните средства са на стойност 628 хил. лв. С 56 хил. лв. повече са събраните средства от имущество добито чрез дарения и други, спрямо годишният план, който възлиза на 900 хил. лв., като тук преизпълнението е с 6.2 %. Преизпълнена е и събираемостта на такса смет. "Като цяло можем да обобщим, че преизпълнението на приходите ни дава възможност да реализираме един преходен остатък в размер на 2 700 хил. лв., което е добра база за 2006 г." - каза И. Колев.
След приемането на бюджета, на държавата вече е ясно какви средства ще получи кметството за дейностите държавна отговорност. Общият им размер е 15 294 хил. лв., каза още И. Колев, което е 109.6 %, спрямо 2005 г. "Хубаво е, че са заложени както средства за увеличението на фонд "Работна заплата" от 1 юли в размер на 6 %, също така и по-високи стандарти за издръжка. Например по дейности средствата се разпределят така - в сферата на образованието ръстът е в размер на 6-7 %, макар че като цяло се отчита намаление на числения състав и децата. В тази сферата парите през 2006 г. ще са със 718 хил. лв. повече, спрямо 2005 г. Завишението в здравеопазването е 111.9 %, а най-голям ръст има в социалните дейности - 155.6 % са средствата, осигурени от държавата" - добави още зам.-кметът. Като цяло общината очаква една добра финансова година.
 


Сходни връзки

АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ Е ОТ ПОЛЗА ЗА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди