изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:51 EEST
ДПС ПОКАЗА, ЧЕ ИМА ДОСТОЙНО МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР НА СТРАНАТА    
ПолитикаПо повод 16-годишнината от основаването на Движението за права и свободи - пред НДТ - зам.-областният лидер на партията и председател на общинската структура на движението в Добрич Дениз Номан


- Г-н Номан, на 5 януари се навършват 16 години от провеждането на първата учредителна конференция на партия "Движение за права и свободи". Вече можем да кажем, че партията е навлязла в своята зряла възраст. Как оценявате днес мястото на ДПС в обществения живот на област Добрич?
- През последните 16 години партията навлезе принципно в една тийнейджърска възраст, но успя да докаже своята зрялост и опит като либерално-демократична партия, която има своето достойно място в развитието и управлението на страната. Доказателство за това е и фактът, че ДПС участва с втори мандат в реалното управление на страната. Не на последно място трябва да се отбележи, че ние сме третата политическа сила в България и можем да се похвалим, че сме на едно добро ниво.
- Какви са конкретните факти за приноса на ДПС в развитието на областта ни?
- Нито една политическа сила не може да се похвали, че е успяла да привлече големи инвестиции в Добрич. Може би причина за това е и фактът, че ние тук сме повече земеделски район, но откакто министерството на земеделието и горите се пое от ДПС, може да се каже, че в сферата на селското стопанство бяха привлечени доста средства. Много от тях бяха реализирани за закупуването на нова техника и затова добруджанци се гордеят, че разполагат с най-новата и модерна селскостопанска техника. Увеличиха се също сумите, които се отпускат от фонд "Земеделие".
- Партията участва в управлението на местно ниво с областен управител, както и кметове по места. В този смисъл, какви са основните задачи пред организацията за развитие на обществено-икономическия живот в областта?
- Основните насоки са тези, които си е поставила коалицията. По места се работи доста усърдно - например в Тервел  се направиха много ремонти на училища и детски градини. В Каварна, Добричка и на други места в областта се осигуриха много средства за ремонти на джамии и църкви. Със средства, осигурени от частни дарители, кметът на село Дянково успя да ремонтира отсечката от селото до главния път. Почти всички села в областта са добре осветени, улиците са изкърпени, гробищата са оградени.
- Голяма част от членовете на партията са етнически турци, какво можем да кажем за тяхната интеграция в икономически и културен аспект?
- Благодарение на партията, смятам, че можем да кажем, че малцинствата вече са интегрирани в обществото. Не само областният управител е от ДПС. Вече можем да се похвалим, че във всички  учреждения има наши хора. Факт е, че от общо 450 души членове на ДПС в Добрич 10-12 % са българи. Смятам, че формулата на успеха ни се дължи на диалога, който водим и консенсуса.
- И накрая - кадрува ли ДПС?
- ДПС не кадрува. Смятам, че на места е нужна промяна, за да бъде реализирана политиката на управляващата коалиция, но това в никакъв случай не означава метла.
 


Сходни връзки

ДПС ПОКАЗА, ЧЕ ИМА ДОСТОЙНО МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР НА СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди