изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:13 EEST
Полицията обобщава пиротехническото безумие по Нова година    
Ред и сигурност

Полицаи се иззели 347 248 пиротехнически изделия по време на Коледните и Новогодишните празници. Дирекцията на Национална служба "Полиция" съобщи, че тези изделия са били неправомерно продавани.



Полицията не съобщава кога е иззела мунициите - преди или след канонадата, особено в новогодишната нощ, която накара мнозина да помислят, че Третата световна война е започнала.

Общо в страната били регистрирани 344 нарушения на нормативните документи, регламентиращи търговията и употребата на пиротехнически средства и са наложени глоби. Образувани били три досъдебни производства - две за незаконна търговска дейност и едно за неправомерна употреба.

В София служители от служба "Контрол над общоопасните средства" при районните полицеийски управления са направили 169 проверки на търговски обекти и обществени места.

Регистрирани били 79 произшествия с наранявания от пиротехнически изделия и огнестрелни оръжия. Имало и материални щети.

Те са предизвикани преди всичко от нерегламентираното изготвяне на самоделни взривни устройства и неправилна употреба на традиционни пиротехнически средства, твърдят от полицията. И добавят, че в много случаи инцидентите са провокирани от "недостатъчно добре осъществяван родителски контрол над децата".

По данни на полицията, които едва ли са пълни, вследствие на употребата на пиротехнически средства през периода от 27 декември до 3 януари 2006 г. в Института за спешна помощ "Пирогов" и другите по-големи столични здравни заведения са постъпили 26 души, петима от които малолетни.

На три момчета на възраст от 7 до 14 години, е извършена ампутация на фаланга на пръст в резултат на възпламенена пиратка в ръката, на останалите са причинени изгаряния. Ампутация на връх на пръсти е извършена и на петима от възрастните пациенти на клиниките.
http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Полицията обобщава пиротехническото безумие по Нова година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди