изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:07 EEST
ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ТЪРСИ ВАРИАНТ ЗА ТРЕТА СЦЕНА    
КултураСлед 15 януари в камерната зала ще се играят няколко заглавия от репертоара на добричкия театър

Директорът на драматичния театър "Йордан Йовков" Атанас Ганев обмисля варианти едното от помещенията в сградата да стане допълнителна сцена. За целта обаче ще са нужни около 10 000 лева, каза той. Ако това стане възможно, драматичният театър ще има трета сцена, която ще бъде основно експериментална и на нея ще се провеждат репетиции.
След 15 януари на сцената на театъра ще се играят няколко заглавия от репертоара му. Това са "Църква за вълци", "Прозорецът убиец", "Антигона в Ню Йорк", "Око под наем" и др. Добричката публика обаче ще може да ги гледа само в камерната зала, защото все още не е решен въпросът с отоплението на голямата зала на театъра. Атанас Ганев припомни, че той е поставен пред всички възможни инстанции - както на местно ниво, така и на национално - в Министерството на културата.
Ат. Ганев каза още, че за още една година е продължен договорът на 12 служители в театъра, назначени по програма за заетост на Бюрото по труда. Става въпрос за инициатива на Съюза на българските артисти за подпомагане на българския театър.
През февруари ДТ "Йордан Йовков" ще гостува в театър "Зад канала" в София. Добричките актьори ще играят в столицата спектаклите "Прозорецът убиец" и "Църква за вълци".
 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ТЪРСИ ВАРИАНТ ЗА ТРЕТА СЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди