изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:41 EEST
ЕКСКУРЗИЯ В ПОКРАЙНИНИТЕ, ЗА ДА СИ ПЛАТИШ ТОКА    
Общество

Боряна БОЖИДАРОВА: През декември 2005 г. касата за плащане на сметките за ток в централната част на Балчик бе затворена. Това породи недоволство у много граждани, които - за да платят сметките си за ток, трябва да чакат при отрицателни температури пред сградата на Електроразпределение, намираща се в края на града.



 

 Заради студа и дългото чакане, възрастна жена е припаднала.

Причината за закриването на касата е смяната на собственика на дружеството, което вече се управлява от немска фирма, и внедряването на нова софтуерна програма, обясни ръководителят на Електроразпределение в Балчик инж. Живко Чобанов. Той уточни още, че решение на проблема се очаква, когато пристигнат представители от немската фирма, закупила дружеството. Това се очаква да стане в началото на Новата година. Ще се водят разговори с новите собственици за отварянето на втората каса отново. Дотогава плащането на дължимите суми ще продължи по този начин, каза още инж. Чобанов, подчертавайки, че нещата не зависят от него.

Разходите за работата на втората каса в централната част на града два дни от седмицата - вторник и четвъртък, бяха единствено за наем на помещението, обясни началникът на Енергото.

Добрата страна от въвеждането на новата програма е, че всяка една сметка, за Балчик например, ще може да бъде платена на касите в Добрич и Варна, както и обратното. Това най-вече ще улесни собствениците на вилни имоти или жилища извън местата, където живеят.

 


Сходни връзки

ЕКСКУРЗИЯ В ПОКРАЙНИНИТЕ, ЗА ДА СИ ПЛАТИШ ТОКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди