изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:27 EEST
България губи част от територията си поради разлив на река Катунска Бистрица в района на Кулата    
НовиниБлагоевград. Река Катунска Бистрица, която минава по Българо-гръцката граница, е навлязла в българска територия в резултат от наводненията. Това заяви за радио Фокус – Пирин областният управител на Благоевград Владимир Димитров.

В района на ж.п. моста на ГКПП-Кулата реката е навлязла на 300 м в българска територия и продължава да напредва, допълни Димитров. В района на Солун - Ново Котльово разливът е около 400 м. “Това означава, че границата се премества навътре, т.е гръцката територия се увеличава”, каза още Владимир Димитров. Министерството на държавната администрация и Министерството за държавната политика по бедствия и аварии са уведомени, че трябва да се вземат мерки за преграждане на река Катунска Бистрица и създаване на съоръжения, които да не позволяват навлизане в българска територия.
Според областния управител на Благоевград, още в началото на следващата седмица трябва да бъдат изпратени комисии на място. Трябва да бъде ангажирана и гръцката страна, което на практика усложнява процедурата.
Още в деня на бедствието кметовете по места са взели най-неотложните мерки. “Сега трябва да бъдат осигурени необходимите средства за трайно отстраняване на проблемите – построяване на подпорни стени и ремонт на пътищата. Финансирането ще бъде осигурено по линия на Министерството за държавната политика по бедствия и аварии. Предвид сезона сега ще се направи най- неотложното, уточни Димитров.
ДОБРИНА ЯНЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

България губи част от територията си поради разлив на река Катунска Бистрица в района на Кулата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди