изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:22 EEST
В. “Родопски вести”: Николай Камов: Електронното здравеопазване ще спестява 120 милиона годишно    
Новини Смолян. На пресконференция в Смолян вчера народният представител Николай Камов заяви пред журналистите, че въпрос на политическа воля е европеизирането на българската практика в здравеопазването. Предложението на Политическо движение "Социалдемократи" да се въведе електронното здравеопазване ще спестява годишно на държавата 120 милиона лева, заяви лидерът на движението Камов.


Ще се разрешат проблемите в здравната система от раз и революционно. Не само, че огромните средства, които сега се крадат, ще останат в полза на държавата и здравеопазването, а и ще се увеличи контролът, връзката здравно осигурен и медицина ще бъде пряка и успешна. Най-вече хипертониците ще почувстват това, защото специалните карти с вграден чип, които всички ще имат, дават възможност веднага да информират лекаря за състоянието си и да се вземат мерки без да се върви както сега по дългата процедура с посещение при личен лекар, даване на направление за кабинет, чакане на опашки и пр.
За въвеждане на тази система министър Гайдарски е дал съгласието си. Премиерът Станишев обещал това да стане с бюджета за 2007 година, тъй като е нямало достатъчно време идеята да бъде обсъждана и включена с бюджет 2006. Проектът за промяна на системата за здравеопазване е даден още на президента Георги Първанов и на Ивайло Калфин. Опитът е успешно изпробван в Естония.
Другият проблем, който трябва да се разреши от тройнокоалиционното правителство, е смяната на държавната политика към образованието. Ако продължава тенценцията мозъкът да изтича от нашата страна, хиляди деца годишно да напускат училище поради недоимък или липса на интерес от страна на родителите, след 10-15 години българите ще станат обслужващ персонал на Румъния и Турция.
Вчера депутатът Николай Камов заедно с областния координатор Павлина Марковска се срещна с областния управител д-р Петър Фиданов и кмета на Смолян Дора Янкова и проведоха разговори за бъдеща съвместна дейност.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Родопски вести”: Николай Камов: Електронното здравеопазване ще спестява 120 милиона годишно | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В. “Родопски вести”: Николай Камов: Електронното здравеопазване ще спестява 120 милиона годишно
Автор: Anonymous да 2006-01-06 @ 22:12 EET
Да,бе...Когато не си добре просто бръкни в контакта и...каквото са ти взели "доброволно" - остава за държавата!(което също не е сигурно - много прецизно някой ще го "приватизира"!)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди