изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:11 EEST
СДС ще подкрепи членството на ДСБ в Европейската народна партия    
Политика София. НИС на СДС е дал мандат на Филип Димитров да подкрепи желанието на ДСБ за членство в Европейската народна партия (ЕНП) на предстоящото утре заседание на Политическото й бюро в Брюксел.

Това съобщи лидерът на сините Петър Стоянов на пресконференция след заседание на изпълнителния съвет днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Стоянов обясни, че ДСБ са част от българската десница. “Искрено се надявам, че членството на партията в ЕНП ще изключи тяхното желание за самостоятелни действия в дясно и ще стимулира желанието им за консолидация на българската десница, особено в контекста на приближаващите президентски избори”, подчерта синият лидер.
Стоянов съобщи още, че Владимир Кисьов е получил мандат от НИС на СДС да води преговорите с представителите на останалите десни и центристки партии за издигане на обща кандидатура за предстоящите президентски избори. СДС няма да преговаря само с партиите от управляващата коалиция – БСП, НДСВ и ДПС, както и с “Атака”.
“Без лидерите в дясно да седнат на една маса и да си стиснат ръцете за обща кандидатура, никой няма да повярва, че се работи целенасочено за това”, заяви Владимир Кисьов. Той обясни, че целта на преговорите, в които ще участва, е да се инициира среща на десните лидери. По думите му тази среща трябва да се проведе към края на януари или началото на февруари.
ИВЕТА ИСТАТКОВА

 


Сходни връзки

СДС ще подкрепи членството на ДСБ в Европейската народна партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди