изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:40 EEST
ЦЕЛТА Е НАП ДА ПОДОБРИ ОБСЛУЖВАНЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА    
НовиниПресконференция на директора на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите Петя Банкова, на която бяха представени и двамата й заместници Стефан Стефанов и Кръстьо Кръстев

В края на миналата седмица се проведе пресконференция в ТД на НАП, на която официално бе представен новият директор на дирекцията Петя Банкова и нейните двама заместници - Стефан Стефанов, досегашен зам.-директор в ТДД, и Кръстьо Кръстев - доскоро главен експерт в областното подразделение на НОИ.
С. Стефанов ще завежда данъчно-осигурителния контрол, а К. Кръстев ще отговаря за обработката на плащанията и задълженията.
 Пред журналисти Петя Банкова заяви, че целта на НАП е да подобри обслужването на гражданите и бизнеса, да отговори на по-големите изисквания от тяхна страна, както и да намали разходите на клиентите при обслужването. За пореден път тя напомни, че в НАП  вече се декларират и плащат всички републикански данъци - данък върху доходите, патентен данък, данък добавена стойност и корпоративните данъци.
Новото е, че във фронт-офиса вече се плащат и се извършват справки за здравни осигуровки, вноски за държавното обществено осигуряване, за допълнителното задължително пенсионно осигуряване, вноски за фонд "Гарантиране вземанията на работниците и служителите", вноски в Учителския пенсионен фонд. Пак там се подават уведомления за регистриране на трудови договори, декларации за дължими вноски по осигуровки, декларации от самоосигуряващи се лица, молби, жалби или въпроси за задължителното обществено осигуряване.
П. Банкова каза още: "Наследих един невероятен колектив, като професионализъм, и ще работя в същия дух". Тя добави още, че досега /поради малкия си числен състав/ колегите от НОИ, където тя самата е работила като финансов ревизор, са извършили по-малко проверки спрямо служителите на данъчна дирекция. "Вече са сформирани 8 екипа от специалисти от двете институции, като проверките, които ще бъдат направени на фирмите, ще касаят до голяма степен осигуряването" - добави още П. Банкова.
Директорът на ТД на НАП заяви още, че служителите на агенцията започват масови проверки за касови апарати - доколко те са приведени в ред с изискванията на закона. "Всички касови апарати, произведени до 31.12.1999 г., вече не отговарят на изискванията" - добави и зам.-директорът С. Стефанов. Янка Ташева - началник на отдел "Обслужване", добави, че 350 касови апарата са регистрирани от старта на ТД на НАП до момента в Добрич. През първите дни на 2006 г. е била пък прекратена регистрацията на 153 фискални устройства. За цялата 2005 г. новорегистрираните апарати са били 3 799 броя, а снетите от отчет - 1428.
 


Сходни връзки

ЦЕЛТА Е НАП ДА ПОДОБРИ ОБСЛУЖВАНЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди