изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:57 EEST
В Китай създадоха генна банка на етническите малцинства    
Китай Генна банка на малките етнически групи и националности на Китай е създадена в университета в югозападната провинция Юнан.

В банката се съхраняват образци от ДНК на 1250 здрави мъже от 25 етнически групи в провинцията, съобщава агенция “Новости”, като се позовава на публикация във вестник “Чайна дейли”.

Юнан се смята за провинцията с най-голямо етническо разнообразие в Китай. Там живеят 25 от 55-те малцинства в страната, 15 от които се смятат за уникални. Всяка една от етническите групи наброява поне 5000 души.

От всяка група са взети по 50 образеца от ДНК, като при това всички донори живеят в отдалечени райони, което осигурява генетичната чистота на банката, коментира директорът на Центъра за изучаване на човешката генетика в Юнанския университет, Сао Чунжие.

По думите му, за да стане донор мъжът трябва да е здрав и да има етнически чисто родословие през последните три поколения.

Генната банка е създавана в продължение на четири години, като при събирането на образците строго са спазвани всички международни стандарти, твърди ученият.
По думите му банката ще помага в борбата с наследствените болести на националните малцинства, изследването на етническото разнообразие и генетичното богатство на Китай. http://www.news.bg

 


Сходни връзки

В Китай създадоха генна банка на етническите малцинства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди