изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:20 EET
СБОГУВАХМЕ СЕ С МИНЧО КРАЕВ    
Общество Днес се сбогувахме с колегата Минчо Краев, един от създателите на съвременния облик на "Добруджанска трибуна" като вестник на Толбухински окръг и директор на тогавашната печатница "Киро Стефанов". С неговото участие вестникът и печатницата печелиха високи държавни отличия.


Минчо Краев си отиде дори ненавършил 72 години. Остави ни много епиграми, написани със свеж хумор или жестока сатира. Беше енергичен човек, отстояващ достоинството си, беше професионалист до мозъка на костите си, както казва народът. Минчо Краев бе от тези хора, които предадоха на следващото го поколение журналисти чувството за отговорност, за яснота и точност, съвременни познания що е то архитектура на вестника. Беше честен приятел. Тези, които сме работили с него, знаем, че бе и отличен тенисист. Умееше и да работи, и да се весели. Отиде си в студените януарски дни, недоволен от "настиналото" ни общество, но вярващ, че младите ще съумеят да възродят Добруджа такава, с каквато се гордееше пред колегите и приятелите от другите краища на България.
Ще те помним винаги с добро, бате Минчо!
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ!
 
"НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА"

 


Сходни връзки

СБОГУВАХМЕ СЕ С МИНЧО КРАЕВ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СБОГУВАХМЕ СЕ С МИНЧО КРАЕВ
Автор: Anonymous да 2006-01-19 @ 10:10 EET

Дълбок поклон за човека, който даде толкова много за добруджанци, за голямата душа и разбиране към своите съграждани. Последно сбогом! 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди