изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:37 EEST
ПРОПАДНА МОРСКИЯТ БРЯГ В КРАНЕВО    
ЛюбопитноНа 4 януари около 2 часа след полунощ пропадна два декара от морския бряг край Кранево.

Територията в района между пионерския лагер и Рибарското селище се е откъснала и "хлъзнала" надолу в злополучната нощ. Една от вилите е останала на ръба, застрашени са и други постройки. Още не ясно кой ще осигури средства за укрепване на бреговата ивица и защитата й от други подобни инциденти.
ЧЛЕН-КООПЕРАТОРИ ПОЛУЧАВАТ КАТО РЕНТА НЕСТАНДАРТНО ОЛИО
Бутилки олио занесли малко преди Нова година в РХЕИ-Добрич, член-кооператори на кооперация в Ген. Тошево с молба да го изследват, тъй като течността имала особен мирис. Резултатите от пробите показват, че олиото е нестандартно по мирис и вкус. То е произведено от фирма "Ролес" в маслобойна в с. Кардам. Произведените количества се оказали "опитни", допълниха от РХЕИ, тъй като по това време се провеждали технологични проби на цеха преди да започне процедурата по подготовката на всички необходими разрешителни за функционирането му. Проблемът обаче е в това, че фирмата е закупила слънчогледа от въпросната кооперация, като след това й предала олиото. То пък било раздадено като рента на член-кооператорите.
НДТ - 10 януари 1996 г.
 


Сходни връзки

ПРОПАДНА МОРСКИЯТ БРЯГ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди