изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:00 EET
ОБЩИНАТА СЕ СТАРАЕ ДА ПОДДЪРЖА ПЪТНИТЕ АРТЕРИИ ПРОХОДИМИ    
НовиниЗа втори пореден ден кметството е допуснало тежките автомобили на "Шеле" да навлязат в централната градска част и да опесъчат пешеходната зона, информираха от пресслужбата на общината. Оттам добавиха още, че общината се старае да не допуска спиране на градския транспорт и движението на автомобилите по основните улици и булеварди, независимо от поледицата, обхванала целия град.

Нормализирано е движението по основните улици, булеварди и по най-натоварените места в града. Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев заяви за НДТ, че по силата на договор, сключен през 2003 г., "Шеле" извършва зимното поддържане на територията на Добрич - машинно и ръчно, като ръчното се извършва главно в централната градска част и пешеходните зони. Той припомни, че тротоарите и другите пешеходни зони в града са задължение на гражданите и фирмите, за да може да се осъществява движението без проблеми при зимните условия. "По този повод кметът на Добрич има издадена заповед за почистване пред търговските обекти и фирмите. Ние сами, като граждани, трябва да имаме съзнанието и сами да поддържаме пространствата около домовете си, защото не е по силите на общината, нито пък го има като практика някъде в света някой да поддържа не само уличната мрежа, а и всички пешеходни зони в едно населено място" - каза още арх. Ганчев.
В подкрепа на казаното от зам.-кмета от кметството призовават отново всички граждани, ръководители на търговски дружества, фирми и организации, както и  собственици на търговски обекти - да проявяват отговорност и да почистват своите зони, за да бъде осигурена нормална проходимост и безпрепятствено придвижване.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА СЕ СТАРАЕ ДА ПОДДЪРЖА ПЪТНИТЕ АРТЕРИИ ПРОХОДИМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди