изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:58 EET
Антични предмети и 20 000 пиратки иззеха служители на РЗБОП при РДВР-Видин    
Ред и сигурностНа 10 януари, около 8 часа, при специализирана полицейска операция, служители на РЗБОП извършиха претърсване в къща, обитавана от 40-годишния С.Г. от с.Арчар. Иззети са металотърсач и 74 антични метални изделия-остриета от копия, пластини, монети, фибули и др. Предстои  експерти да установяват културно-историческата стойност на находките.


Намерени и иззети са и 11 каменни архитектурни фрагмента с различна големина и форма, сред тях и мраморни. С протокол те са предадени на отговорно пазене на видинския Исторически музей.
В  къщата са открити и иззети и четири кашона с 20 000 пиратки, съхранявани без необходимото разрешение.  По случая е образувано дознание по чл. 278А и чл.339, ал.1 от НК.
Разследването на антимафиотите продължило с претърсване на още една къща в с.Арчар, където е открита работилница за почистване, обработка и възстановяване на антични предмети.Намерени са четири плика с различни по форма и вид метални парчета - видът и предназначението им е в процес на установяване. По случая е образувано дознание по чл.278А от НК.
Извършените в хода на разследването процесуално-следствени действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура  и Окръжен съд – Видин.  Работата по документиране на двата случая продължава.

http://press.mvr.bg

 


Сходни връзки

Антични предмети и 20 000 пиратки иззеха служители на РЗБОП при РДВР-Видин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди