изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:18 EEST
1645 НАРУШЕНИЯ СА КОНСТАТИРАЛИ ИНСПЕКТОРИ НА ДОИТ ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА    
Общество323 проверки са извършили служители на дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич през последното тримесечие на м.г., става ясно от информация до медиите.

 От тях 40 са били проучване на жалби, молби и сигнали и една - за разследване на трудова злополука. Проверени са били 306 предприятия със 10796 заети лица, от тях посетените за първи път са 107, или 35 процента от общия брой. Констатираните нарушения са 1645 броя, при тях са съставени общо 116 акта. През периода са били извършени и 29 съвместни проверки с участие на други контролни органи на основание на споразумения на ИА "Главна инспекция по труда".
При проверките на места инспекторите са констатирали нарушения по хигиената на труда. Те до голяма степен се дължали на работниците и служителите, за които работодателят е създал необходимите условия - предоставил е специални работни облекла, лични предпазни средства, колективни средства за защита, но работниците не ги използвали. Типичен отрасъл в това отношение било строителството. 
38 декларации за трудови злополуки са били подадени в ДОИТ през последното тримесечие на м.г. Най-много те са били в отраслите "Производство на хранителни продукти", "Селско стопанство" и "Държавно управление". През периода рязко е намалял броят на исканията за приемане на работа на непълнолетни лица, издадени са били 15 разрешения. НДТ

 


Сходни връзки

1645 НАРУШЕНИЯ СА КОНСТАТИРАЛИ ИНСПЕКТОРИ НА ДОИТ ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди