изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:43 EEST
Сесил Каратанчева е наказана за 2 години за употреба на допинг    
Новини София. Тенисистката Сесил Каратанчева е наказана за 2 години за употреба на допинг. Шокиращата за българския спорт новина разпространи преди малко "Асошиейтид Прес".

Решението е било взето от международната тенис федерация ITF. "Във федерацията получихме решението на ITF и действително Сесил е наказана. Не мога да коментирам решението и дали то ще бъде обжалвано. Това е работа на адвокатите, доколкото знам има такива случаи, които отиват в Арбитражния съд в Швейцария", заяви за Агенция "Фокус" вицепрезидентът на БФТ Стефан Цветков. От Пресклуб "България" съобщиха, че утре в 12,30 часа Сесил и баща й Радослав Каратанчев ще дадат извънредна пресконференция.
В официалния сайт на Българската федерация по тенис бе публикувано писмото на ITF за двегодишното наказание на Сесил Каратанчева заради употреба на допинг. В материала се казва: "В БФТ пристигна съобщение от Международната Федерация по Тенис във връзка с положителни допинг проби на Сесил Каратанчева. Българската тенисистка е дала две положителни проби за наличие над допустимото ниво на стероида нандролон - на 31 май по време на турнира “Ролан Гарос” и на 5 юли в извънсъстезателен тест в Токио. Тричленната комисия, разгледала случая в Лондон на 14 и 15 декември, е отхвърлила обясненията на Сесил Каратанчева, но е приела двете положителни проби за едно нарушение на антидопинговия кодекс. Сесил Каратанчева е наказана с лишаване от състезателни права за срок от 2 години, считано от 1 януари 2006 г. На 16-годишната тенисистка се отнемат точките за световната ранглиста, както и спечелените суми от наградните фондове на “Ролан Гарос” и турнирите след това. Сесил Каратанчева може да обжалва решението в триседмичен срок".

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Сесил Каратанчева е наказана за 2 години за употреба на допинг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди