изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:45 EEST
94 БЕЗРАБОТНИ МИНАВАТ ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ КЪМ ЗАЕТОСТ    
ОбществоБоряна БОЖИДАРОВА: 94 души от община Балчик ще бъдат ангажирани през 2006 година по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост". Това съобщи координаторът на програмата при общинска администрация Диана Гунчева.

Хората ще бъдат ангажирани предимно от 9 до 12 месеца през цялата година, като за някои ще бъде осигурена работа само сезонно 3-4 месеца.
Основните дейности, заложени по програмата, са почистване и изграждане на отводнителни канали, ремонт на тротоари. Предвидено е предимно работната ръка по това направление да бъде насочена в селата Соколово, Сенокос, Дропла и Гурково. Другите дейности са от комунално-битов характер - поддръжка чистотата на улиците, залесяване на сметища, охранителна дейност, поддържане на сгради и други.
Община Балчик е кандидатствала общо за 120 работни места за 2006-а, но са одобрени само 94. Миналата година по програмата са работили близо 150 души.
Общо пет са социалните проекти, по които ще продължи да работи през 2006-а година община Балчик. Останалите четири са "Асистенти на хора с увреждания" - ще бъдат ангажирани 6 души;  "Помощи при пенсиониране" - 7 човека; "Учители за извънкласни занимания" - 2-ма души, както и "Опазване на реколтата", за който все още работните места не са уточнени.

 


Сходни връзки

94 БЕЗРАБОТНИ МИНАВАТ ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ КЪМ ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди