изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:34 EEST
Отвлеченият в Нигерия българин се казва Милко Ничев    
НовиниБългарският гражданин, за когото по-рано днес беше съобщено, че е бил отвлечен заедно с още трима служители на петролна компания се казва Милко Ничев. Това съобщи за Агенция “Фокус” говорителят на министерство на външните работи Димитър Цанчев.

Ничев е работил за нигерийската петролна компания “Tidex”, която е филиал на американска компания.
Временно управляващият посолството на Република България в нигерийската столица Абуджа Петко Пранджев е установил контакт с министерството на външните работи на Нигерия и с дипломатическата мисия на Великобритания, чиито поданик също е сред отвлечените западни граждани. Българският дипломат в момента изяснява обстановката около обстоятелствата, свързани с отвличането, както евентуалните условия за освобождаването.
Служителите на чуждите петролни компании в Нигерия често са обект на похищения, коментира агенция Ройтерс днешното отвличане. Обикновената практика на бунтовническите групировки, които държат под контрол зоната около делтата на река Нигер, където са разположени основните залежи на петрол на осмия в света производител, е да освобождават служителите след заплащане откуп.
Някои компании имат практика да не се поддават на подобни искания, завършва коментара агенцията.

Агенция "Фокус" припомня :

Дванадесет души загинаха след експлозия на петролопровод в южната част на Нигерия на 20 декември. Експлозията предизвика авария в петролопровода, поради която компанията Шел обяви, че инкасира загуби от 180 000 барела на ден. Това се отрази на стоковите борси по света. Цените на доставките, планирани за февруари се покачиха с 48% в Ню Йорк и с 53% в Лондон. Според служители на компанията нападението срещу петролопровода е дело на саботьори. Компанията взе решение да закрие едно от петролните полета, заради местоположението му в размирна зона, цел на няколко враждуващи групировки, опитващи всяка да вземе контрол над производството на суров петрол.
Президентът на Нигерия Олусегун Обасанджо обяви извънредно положение в страната във връзка с безредиците, предизвиквани от бунтовниците.
 


Сходни връзки

Отвлеченият в Нигерия българин се казва Милко Ничев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди