изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:34 EET
Властите в Нигерия са локализирали местоположението на отвлечения българин Милко Ничев    
НовиниЛагос. Властите в Нигерия са локализирали местоположението на отвлечения българин Милко Ничев, който заедно с още трима служители на две компании-контрактори на концерна “Шел” беше отвлечен в сряда от петролен танкер в района на делтата на река Нигер, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на изявление на Екйор Конрад Уелсън, говорител на властите в щата Байелса, разположен в южната част на делтата на Нигер.


Според информацията, четиримата западни граждани се отведени на плавателен съд, който се намира в Атлантическия океан и властите са предприели мерки за установяване на контакт с похитителите.
“За момента не знаем нищо за групировката, извършила отвличането, както и какви са техните намерения. Разполагаме с информация, че заложниците се намират в открито море, в близост до бреговете на град Уари и са в добро здраве”, цитира Ройтерс, изявление на адмирал Ганию Адекейе, началник на генералния щаб на нигерийските военноморски сили.
Адмирал Ганию Адекейе е уверен, че разследването на случая с отвличането на четирима служители на два компании-контрактори на петролния концерн “Шел” в района на южната част на делтата на река Нигер, сред които е и българинът Милко Ничев, ще доведе до освобождаването им, предаде Нигерийската информационна агенция (НИА). Адмирал Адекейе е изразил увереността си пред агенцията, че скривалището на похитителите ще бъде открито и четиримата служители ще бъдат освободени.
Той не е пожелал да даде допълнителни подробности, заявявайки, че в района на отвличането са разположени военни подразделения, които претърсват зоната, в рамките на спасителна операция, целяща освобождаването на четиримата западни граждани.
Нигерийските въоръжени сили издирват въоръжена пиратска банда, която в сряда нападна транспортния кораб “Либърти сървис” в делтата на река Нигер и отвлече четирима западни граждани, сред които е и българинът Милко Ничев, съобщи по-рано днес специализираното за африканския континент издание Africasia, позовавайки се на изявление на капитан Обиара Медани, офицер от военноморските сили на Нигерия.
Според изявлението на капитан Медани, около 40 въоръжени мъже са нападнали в сряда кораба “Либърти сървис” в южната част на делтата на река Нигер, на около 180 км от град Лагос. Предполага се, че похитителите са се скрили в блатата в района, които в момента се претърсват от нигерийските въоръжени сили.
Агенция Ройтерс съобщава за изпратено по и-мейл изявление от името на групировка, наричаща себе си “Движение за независимост на делтата на Нигер”, в която поема отговорността за отвличането на четиримата служители на компаниите Tidex и Ecodrill – контрактори на холандско-британската петролна компания “Шел. В изявлението, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, групировката настоява за освобождаването от затвора на Диепрейе Аламйесейга, бивш губернатор на щата Байелса, в южната част на делтата на Нигер, който беше отстранен от длъжност миналия месец и задържан по обвинения в пране на пари.
Противоречива остава информацията и за самоличността на четиримата отвлечени западни граждани. Официално потвърдена е самоличността на трима от тях – българинът Милко Ничев, един британски и един американски гражданин. Според говорител на компанията “Шел”, четвъртият отвлечен е гражданин на Хондурас, докато нигерийски полицейски и военни източници съобщават, че е унгарец.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Властите в Нигерия са локализирали местоположението на отвлечения българин Милко Ничев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди