изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:40 EEST
Спор имало ли е 13-а заплата на депутатите предизвика скандал в парламента    
ПарламентСофия. "Зад гърба на обществото е преведена 13-а заплата на депутатите. Ние не я искаме и я връщаме". Това заяви народният представител от “Атака” Стела Банкова по време на парламентарния контрол днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Банкова връчи три плика на Любен Корнезов, който водеше заседанието на парламента. И обясни, че освен нейната заплата връща и заплатите на Владимир Кузов и Минчо Христов. Банкова припомни, че преди Нова година тримата са внесли в Народното събрание проекторешение да не се изплаща 13-а заплата на депутатите, но то не беше разгледано в пленарна зала.
“Не съм касиер. Касата е в другата сграда, тук тече парламентарен контрол”, каза заместник-председателят на парламента Любен Корнезов. Той уточни, че депутатите не са получавали 13-а заплата за миналата година.
Депутатът от НДСВ Олимпи Кътев поиска да наложат санкция на Стела Банкова за подигравка с българския парламент. Той препоръча на колежката си "да отиде да се лекува".
Заради случилото се в пленарна зала Любен Корнезов обяви 15-минутна почивка и прекрати временно парламентарния контрол.
В кулоарите на парламента депутати от опозицията коментираха, че народните представители не са получавали 13-а заплата. Петър Берон от “Атака” също потвърди това. Той обясни, че парите, които Стела Банкова е върнала, били от допълнителната й работа в комисиите.
МАРИЯ СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Спор имало ли е 13-а заплата на депутатите предизвика скандал в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди