изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:02 EEST
Отвлеченият в Нигерия добричлия е жив    
Новини Отвлеченият в Нигерия българин Милко Ничев е жив, както и останалите трима похитени чужденци, потвърдиха от българското Министерство на външните работи.

Четиримата се намират на плавателен съд в атлантическия океан, твърди "Ройтерс", позовавайки се на местните власти.

В нощта на 11 януари въоръжени са открили огън срещу кораб в района на крайбрежно находище в африканската държава и отвлякли четиримата петролни работници. При нападението няма ранени.
Корабният екипаж не е реагирал бързо, признаха от нигерийските военноморски сили. По тяхна информация, заложниците са около град Уари.

В района са съсредоточени военноморски, сухопътни и полицейски подразделения, съобщи пред Би Ти Ви говорителят на Министреството на външните работи. Димитър Цанчев посочи, че властите в Нигерия вече са установили връзка с "Движението за освобождение на делтата на Нигер" - групировката, която пое отговорността за похищението.
Засега исканията им са от политически характер.

Мисията ни в нигерийската столица Абуджа е в постоянна връзка с местните власти, както и с посолствата на САЩ, Великобритания и Хондурас, чиито граждани също са похитени.
Според “Ройтерс” нигерийските служби за сигурност вече водят преговори за освобождаване на заложниците.

Отвлеченият Милко Ничев е корабен инженер от Добрич, семеен. В африканската държава морякът работи от години. След отвличането на двама българи през 1997 година, това е вторият случай с похитен български гражданин в Нигерия.

Журналист от нигерийска медия обясни пред Би Ти Ви, че жителите на райони с петролни находища отвличат чуждестранни служители, за да привлекат вниманието на международните компании върху проблемите на местните хора - недостатъчни инвестиции в екологията, неиздължени социални плащания и други.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Отвлеченият в Нигерия добричлия е жив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди