изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:08 EEST
Три проекта за вятърни генератори одобриха в Каварна    
Новини През пролетта се очаква да започне изграждането на голям ветрено-енергиен парк в землищата на община Каварна, съобщи главният архитект на крайморската община Юлиян Илиев.


Три големи проекта са в процес на изготвяне на доклад за въздействието върху околната среда. "Проектите за ветрени генератори са на "Универсум Енерджи", които имат намерение да поставят над 30 генератора, другата фирма е "Инос 1", които ще вдигнат между 15 и 20 генератора, а третият е на "Български вятърни централи", които също са заявили инвестиционно намерение за около 20 генератора. Един генератор е на стойност около 500-600 хил. лв., така че общо инвестициите в общината, които ще бъдат вложени от трите фирми, са от порядъка на 15-20 млн. лв.", каза още арх. Илиев.

Съоръженията по трите проекта ще бъдат разположени в близост до нос Калиакра и село Св. Никола. В землищата на общината вече има изградени ветрени генератори, които могат да се видят по пътя към града или Шабла. "Две такива съоръжения има в землището на с. Селце, които са на "Аргос", още два генератора са напълно готови в района на Могилище, като те са собственост на "Сити билдинг". И четирите са напълно готови, работят пробно и чакат своето присъединяване към националната енергийна система на страната", добави арх. Илиев.



13 януари 2006, в. Монитор  http://www.comfort.bg
 


Сходни връзки

Три проекта за вятърни генератори одобриха в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.58 секунди