изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:23 EET
НОВИ 3 ФИРМИ ОТ РЕГИОНА СТАНАХА ЧЛЕНОВЕ НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА ХЛЕБАРИТЕ И СЛАДКАРИТЕ    
ИкономикаГост на местната структура бе председателят Димитър Людиев

В съботния ден се проведе годишно събрание на местната структура на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България, съобщи за НДТ Димо Димов, член на добричкото подразделение на федерацията и собственик на фирма "Оникс". Като цяло е отчетена добра 2005 година за бранша. "Приехме трима нови членове, като така достигнахме общо 27 фирми" - разказа още Д. Димов. Новоприетите фирми-членки са една от Тервел, която се занимава с производството на закуски и две от Балчик. "Сред темите, които бяха обсъждани, бе развитието и кой до къде е стигнал по отношение на хигиенните и други изисквания, както и въвеждането на системата ХАСАП, която е задължителна за фирмите в бранша в Европейския съюз. Радващо е, че 6 наши фирми са класирани да получат безвъзмездна консултантска помощ при въвеждането на ХАСАП. Раздадени бяха и 12 майсторски свидетелства на успешно издържалите изпита, проведен в края на миналата година от Занаятчийската камара" - разказа още майсторът-сладкар Д. Димов.
Част от членовете на местната структура на федерацията ще се включат в групата, която ще посети през февруари специализираното изложение за хлебопроизводство и сладкарство в Унгария. За поредна година визита на изложението в Унгария ще направи и Димо Димов. "Вечерта в събота наш гост бе председателят на федерацията, който е от Бургас - Димитър Людиев. В разговори с него стана ясно, че тази година той също ще се включи в групата, която ще посети специализирания панаир в Будапеща, като обеща да проведе разговори с колегите за бъдещо съвместно сътрудничество между двете страни в нашата област" - каза Д. Димов.
 


Сходни връзки

НОВИ 3 ФИРМИ ОТ РЕГИОНА СТАНАХА ЧЛЕНОВЕ НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА ХЛЕБАРИТЕ И СЛАДКАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди