изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:31 EEST
ДВАМА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ ЩЕ ИЗБИРА НА ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ ОбС КАВАРНА    
НовиниНа първото за новата година заседание на Общински съвет Каварна, местните парламентаристи ще гласуват да бъдат отличени със званието почетен жител на града двама бележити българи - Иво Папазов - Ибряма, и Кириак Цонев, съобщиха от пресслужбата на краймроското кметство.

И двамата са предложени за званието от кмета Цонко Цонев - за принос към културата на града и неговото популяризиране. По информация от пресслужбата на кметството, известният арабист Кириак Цонев ще присъства лично на заседанието на ОбС - Каварна, за да получи званието. Тази седмица К. Цонев, по покана на Арт-клуба в морския град, ще представи новите си две книги, които са издадени със съдействието на община Каварна.
Кириак Цонев Цонев е 67-годишен и е родом от Каварна. Има висше образование. Дипломат от кариерата, писател, публицист, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и Югозападния университет - Благоевград, по международни отношения. Кириак Цонев е работил в посолствата на България в редица арабски държави. Той е сред основателите на сдружението за насърчаване на българо-либийските отношения, което ще координира помощта за заразените със СПИН либийски деца. Преподава българо-арабски отношения в Софийския университет и в Благоевградския университет.
 


Сходни връзки

ДВАМА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ ЩЕ ИЗБИРА НА ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ ОбС КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди