изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:49 EEST
АРЕСТУВАНИЯТ КЕХАЙОВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА    
Ред и сигурност За гладната стачка на скандално известния бизнесмен Панайот Кехайов са уведомени чужди медии - като вестниците "Монд" /Франция/ и "Билд" /Германия/, телевизия BBC, немският депутат в Европарламента Маркус Фербер и Българския хелзинския комитет, съобщи на пресконференция в Добрич неговата съпруга Нина Кехайова.

Арестуваният за сводничество Панайот Кехайов от Добрич обяви гладна стачка. В писмо до прокуратурата той се мотивира, че не желае да бъде разследван и съден от добричките магистрати, тъй като те са предварително настроени срещу него и няма да са обективни. Началникът на ареста е информирал прокуратурата за гладната стачка на арестанта. Спокойни сме относно доказателствата срещу Панайот Кехайов, съобщи източник от прокуратурата. След прибирането му в ареста, доброволци да свидетелстват срещу него се редят на опашка. От прокуратурата твърдят, че събирането на доказателствата ще приключи съвсем скоро и делото ще бъде готово за съд.

За гладната стачка на скандално известния бизнесмен Панайот Кехайов са уведомени чужди медии - като вестниците "Монд" /Франция/ и "Билд" /Германия/, телевизия BBC, немският депутат в Европарламента Маркус Фербер и Българския хелзинския комитет, съобщи на пресконференция в Добрич неговата съпруга Нина Кехайова.

Гладната стачка на съпруга ми започна на 11 януари и ще бъде безсрочна - заяви г-жа Кехайова. Пред нея закопчаният бизнесмен казал, че гладната му стачка щяла да продължи, докато падне. Целта е дознанието и разследването срещу него да бъде преместено в друг град. Кехайов е изпратил уведомление до началника на следствения арест в Добрич. В него той заявява: "Не мога да очаквам правораздаване от добрички магистрати, които са зависими не от закона, а от други интереси, за които имам множество доказателства. Гладната стачка е в знак на протест против скалъпеното ми обвинение и задържане под стража, с цел съсипване на бизнеса ми, който е абсолютно законен. В продължение на 40 дни аз съм държан в килиите на ареста без всякакви законови процесуални действия, тъй като тези, които трябва да ги проведат - МВР Добрич и Добричка прокуратура, са пряко замесени в скалъпеното ми обвинение и не желаят за си направят отвод поради личните си интереси, на което някъде му казват "корупция".”

На добричките журналисти Нина Кехайова раздаде и писмо от Панайот Кехайов, в което той разказва как, според него, магистрати и полиция могат да съсипят бизнеса и живота на един човек в България.

Нина Кехайова съобщи още, че се вижда със съпруга си само в качеството на негов упълномощен защитник, а не като негова съпруга. Според нея, на Кехайов са забранени свиждания, лична кореспонденция и телефонни разговори.

Скандално известният добрички бизнесмен Панайот Кехайов бе арестуван на 2 декември 2005 година. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение по чл. 155 от НК - за предоставяне на помещения за проституция. При рутинна проверка в бившите Медицински общежития, стопанисвани от Кехайов, полицаите се натъкнали на бардак с проститутки, сред които имало и две непълнолетни момичета. За такова деяние законът предвижда затвор от 10 до 20 години, обясниха прокурори.

 


Сходни връзки

АРЕСТУВАНИЯТ КЕХАЙОВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди