изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:06 EEST
БАЛЧИК СЕ РАЗКРАСЯВА ЧРЕЗ "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: И тази година община Балчик ще кандидатства по програма “Красива България” за благоустрояването на обекти. Това съобщи зам.-кметът по строителството инж. Живко Неделев.



Подготвят се проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства в ж.к. “Балик” в Балчик. Ще се кандидатства и за обновяването на вътрешните и външните фасади и покривите на Градския исторически музей и художествената галерия. Сроковете за представяне на проектите са до 20 януари, каза инж. Ж. Неделев, пояснявайки, че все още необходимите средства не са уточнени. Има идея да бъде представен и проект за обновяването на фасадата и възстановяването на покрива на Старата мелница в приморската част на града. 

Досега по програма “Красива България” в Балчик са реализирани няколко проекта – обновени бяха Възрожденският комплекс “Св. Никола”, храмът  “Св.св. Константин и Елена”, старите сгради на кметството и администрацията, които са паметници на културата от местно значение. Бяха подновени още по програмата тротоарните площи в центъра на Балчик, беше направен новият общински пазар в приморската част на града, както и детска площадка в ж.к. “Балик”.

 


Сходни връзки

БАЛЧИК СЕ РАЗКРАСЯВА ЧРЕЗ "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди