изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:13 EEST
РАБОТА ПО ДВА ПРОЕКТА ЗА ОПАЗВАНЕ И КОНТРОЛ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ    
Общество

Боряна БОЖИДАРОВА:  Близо 40 души от община Балчик ще бъдат обхванати по двата проекта на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве - Добрич: "Майчина прегръдка" и "Заедно", разработени по Плана за действие към Здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етническите малцинства.




Двата проекта са насочени към бременни и млади майки, както и към деца от 14 до 16-годишна възраст. Община Балчик е една от четирите в Добричка област, в която ще се реализират и двата проекта.
Проектът "Майчина прегръдка" включва дейности за подобряване информираността на бъдещите млади майки за подходящо адаптиране към предстоящото раждане и отглеждане на здраво дете, както и познаване на условията за безрискова бременност. В този проект ще се включат 15 жени от Балчик от ромски произход. Семинарите ще започнат на 18 януари и ще се провеждат в клуб "Средна гора" в ромската махала в кв. "Левски".
Ще се използват интерактивни методи и видеоматериали от специалисти на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве - Добрич. Предвижда се да бъдат привлечени и специалисти от Акушеро-гинекологичното отделение при балчишката болница, от Агенцията за закрила на детето и Здравната каса.
По проекта "Заедно" ще бъдат обхванати 20 деца от 14 до 16 години. Чрез обучението ще се развиват знания, нагласи и умения у млади роми за работа по подхода "Връстници обучават връстници", като ще се осъществява превенция относно зависимост от различни видове наркотични вещества. Занятията ще се водят в СОУ "Христо Ботев" в Балчик и също ще започнат на 18 януари.

 


Сходни връзки

РАБОТА ПО ДВА ПРОЕКТА ЗА ОПАЗВАНЕ И КОНТРОЛ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди