изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:23 EEST
РИОСВ-ВАРНА ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ВЪРХУ ДИВИТЕ МИГРИРАЩИ ПТИЦИ    
ЕкологияВ нарочно прессъобщение, разпространено до медиите, РИОСВ - Варна информират, че в изпълнение на  заповед на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, е засилен контролът върху дивите мигриращи птици.

Заповедта е издадена, поради зачестилите случаи на птичи грип в Турция и Румъния и увеличения прелет на диви мигриращи птици.
Във Варненската инспекция са сформирани два екипа, извършващи ежедневен мониторинг в защитените територии, влажните зони и по Черноморското крайбрежие. До момента от експерти на еко-инспекцията са извършени 223 проверки, включващи защитените местности Дуранкулашко езеро, Шабленско езеро, "Лиман"; резерватите "Камчия", "Калиакра" и "Балтата"; както и редица язовири, разположени на територията на действие на еко-иниспекцията. До момента не е констатирано наличие на мъртви представители на орнитофауната. Проверки се извършват и през празничните и почивни дни.  От МОСВ за експертите са осигурени защитни комплекти за еднократна употреба.
Специалистите още веднъж уведомяват, че гражданите могат да подават сигнали за намерени мъртви диви птици ежедневно в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна на телефон 052/63 45 89, 63 45 91 или на мобилен телефон - 0887/954 737.
 


Сходни връзки

РИОСВ-ВАРНА ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ВЪРХУ ДИВИТЕ МИГРИРАЩИ ПТИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди