изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:54 EEST
Проверки потвърждават сигналите за секстормоз в танковото поделение в Сливен, съобщиха от Генералния щаб    
Новини София. Много сигнали и данни по случая със секстормоза в танковото поделение в Сливен, бяха потвърдени при проверките. Това каза пред Агенция “Фокус” полковник Максим Пешев, шеф на кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Никола Колев.


“Случаят се проверява по линия на следствените органи и по административна линия – от Главния щаб на сухопътни войски и Генералния щаб на Българската армия”, посочи Пешев. Той подчерта, че много от сигналите и данните за тормоз се потвърждават в хода на разследването. До окончателното приключване на разследването обаче повече информация не може да бъде дадена.
“Този проблем го има обаче и това е крайно неприятна ситуация”, допълни началникът на кабинета на ген. Никола Колев.
Ако разследването потвърди отправените към офицера обвинения, следва дисциплинарно уволнение и предаване на съдебните органи. Полковник Максим Пешев обаче не се ангажира със срок кога ще приключи разследването.
МАРТИНА БОЗУКОВА

***************

Сливен. Никой от танковата бригада в Сливен не поиска да коментира изнесената по-рано днес информация за секскандал в бригадата.
Окръжният прокурор полк. Станимир Чернев по-рано днес също отказа коментар на случая с мотив, че това би затруднило следствието. Полк. Чернев потвърди, че има образувано следствено дело по чл. 387 от НК срещу военнослужещ от сливенски гарнизон. Окръжният прокурор не съобщи подробности и за проверката, извършена в Танковата бригада през последните месеци на 2005 година. Полковник Чернев каза още, че с оглед на публичността, която е получил случаят, ако се стигне до дело, то навярно ще се води при затворени врати. Според него в края на следствието може да не остане същата квалификация, по която следствието работи в момента. По информация на окръжния прокурор следственото делото е образувано преди две-три седмици и към момента няма повдигнато обвинение.
В последните дни обществеността в Сливен, коментира, че жени, военнослужещи в танковата бригада, са били принуждавани да предоставят интимни услуги на висши военни при посещенията им в града.
Информацията е на радио Фокус- Сливен

****************

Полковник Петков е офицерът, предлагал секс срещу работа на сержантки в Сливен

 18 януари 2006 | 10:47
Агенция "Фокус"



Сливен. Полковник Петков, началник щаб на танковото поделение в Сливен, е офицерът, обвинен от шест сержантки на свръхсрочна служба, че им е предлагал секс, срещу запазване на работата и развитие във военната кариера, предаде екипът на Агенция “Фокус” в града.
Според офицери от поделението вече е приключила проверката, разпоредена от София, която най-вероятно е потвърдила обвиненията, защото полковникът е излязъл скоропостижно в болнични.
“Фокус” ще продължи да ви информира за развитието на случая.

******************

Сексскандал в танковото поделение в Сливен

 18 януари 2006 | 10:15
Агенция "Фокус"




Сливен. Офицер от командването на танковото поделение в Сливен е подлагал на сексуален рекет подчинените си сержантки, съобщиха за Агенция “Фокус” потърпевши. Офицерът канел свръхсрочнослужещите в канцеларията си, заключвал вратата и им предлагал интимност, ако искат да останат на служба.
Една от сержантките дори получила предложение да “обслужва” потребностите на местен бизнесмен.
Шест жени на свръхсрочна служба в армията вече са подали оплакване срещу началника си, но вероятно броят на сексуално малтретираните на работното им място е по-голям.
“Фокус” ще потърси мнението по случая на Генералния щаб на Българската армия.



 


Сходни връзки

Проверки потвърждават сигналите за секстормоз в танковото поделение в Сливен, съобщиха от Генералния щаб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди