изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:44 EEST
СКАНДАЛ: Държавата не плаща такса смет?!    
Новини Справка на Столична община показва, че голяма част от министерствата, вузовете и болниците в София не плащат такса "Смет" или плащат, но много малко!

Истината блеснала след като тази година събирането и отчитането на местните данъци и такси било прехвърлено от Министерството на финансите на Столична община, съобщиха за Дир.бг от ведомството. Според Закона за местните данъци и такси сградите, които са публична държавна собственост, са освободени от данък върху недвижими имоти, но дължат такса "Смет". Засега е ясно, че такава такса е плащало Президенството - върху 8 млн. лв. стойност на сградата. Но министерството на образованието е декларирало, че има сграда на стойност 136 000 лв; Министерството на културата - 293 000 лв.! Голяма част от държавните ведомства въобще не са подавали данъчни декларации за такса "смет" - между тях НС, МС, МВР, УНСС, ХТИ, Софийският университет, много болници, Националното управление по горите, НОИ. Столична община продължава да издирва длъжниците.

http://novini.dir.bg

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ: Държавата не плаща такса смет?! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди