изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:43 EEST
СТУДЕНТИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ХОТЕЛИ НА КАРИБСКИТЕ ОСТРОВИ    
ОбразованиеНова международна бакалавърска програма по хотелиерство стартира в Международния колеж тази есен. Завършилите ще получават диплома за бакалавър от университета в Люварден, Холандия

Мениджърски стажове на Карибските острови ще провеждат студенти от Международен колеж-Албена, в Добрич това лято, съобщи д-р Шьорд Херелс, директор на международната програма по туристически мениджмънт на университета CHN в Люварден /Холандия/. Той се е срещнал с третокурници от висшето училище в Добрич, съобщиха от колежа. Записалите бакалавърска програма колежани от четвърти курс ще работят 5 месеца в престижната курортна верига "Сандалс" на Карибите или в 4- и 5-звездни хотели другаде по света, според изискванията на холандската страна. По време на стажовете студентите ще заемат мениджърски позиции в хотели и други обекти, наравно със студентите от Люварден и ще получават  същото възнаграждение.
Международният колеж в Добрич и университетът CHN в Люварден са подписали миналата седмица споразумение за дългогодишно сътрудничество. Холандският университет признава 3-годишното обучение на студентите в Добрич. Заедно с българската си диплома, те ще получат и международна, издадена съвместно с холандска страна. 
Обучението през цялата четвърта година в Добрич ще водят преподаватели от Холандия. Те ще имат 40 седмици занятия с четвъртокурсниците в Международния колеж през учебната 2006-2007 г. Колежаните у нас ще се ползват и със статут на студенти на университета в Люварден. Завършилите четвърти курс в Добрич ще получат същата диплома за бакалавър като колегите си в холандския университет, при многократно по-ниски разходи.
Университетът в Люварден е обявен за най-доброто холандско висше училище в областта на International Hospitality, според изследване на авторитетното списание "Елсевир". Обучението в него се извършва на английски език. С 1800 студенти по международен туризъм от 60 страни той е сред трите най-големи университета от този бранш в света. Има партньори в 35 страни. Затова е и признат като "най-международния" университет в Холандия.
"Партньорството ни с Международен колеж-Албена, в Добрич прави България първата страна в Югоизточна Европа, с която работи университетът в Люварден - споделя д-р Шьорд Херелс. - Тригодишното обучение в колежа в Добрич е добра основа за студентите да получат - след 5 месеца мениджърски стаж по света и още 40 седмици занятия с наши преподаватели в Добрич, бакалавърска диплома от университета в Люварден."
 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ХОТЕЛИ НА КАРИБСКИТЕ ОСТРОВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди