изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:40 EET
ЕВАКУИРАТ ДЕЦА ЗАРАДИ ПОЖАР    
Ред и сигурностПървоначално се чу, че става дума за изпускане на газ от инсталацията в Езикова гимназия. Впоследствие стана ясно, че е горял паркетът в едната класна стая


Сигнал за задимяване на стая, намираща се в подземния етаж на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич, е получен вчера сутринта, няколко минути след 8 ч., в Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност". Инцидентът е ликвидиран след незабавната намеса на служители от РС ПАБ, съобщиха от полицията. Установено е, че задимяването е вследствие на леко тлеене на част от дървения под в стаята. Пострадали няма.
Ръководството на пожарната изказва благодарност на персонала и служителите от охраната на училището - за това, че са действали изключително професионално. Първо те са започнали да гасят и стриктно са изпълнили плана за евакуация при пожар и бедствия в учебното заведение. Продължава изясняването на причините за инцидента, посочиха още от РДВР.
Първоначално вчера бе разпространена информация, че учениците от първата смяна на езиковата гимназия са евакуирани поради изтичане на газ от инсталацията. Впоследствие обаче, от полицията съобщиха подробности за инцидента и се оказа, че става дума за пожар. Задимяването е установено в първия учебен час на първата смяна. Вчера дори се появи информация, че не е изключено да се касае за умишлен палеж, но тя не бе потвърдена. Директорът на гимназията Милена Иванова заяви, че не може да посочи причината за пожара. Полицията е запечатала помещението и изяснява случая.
 


Сходни връзки

ЕВАКУИРАТ ДЕЦА ЗАРАДИ ПОЖАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди