изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:45 EEST
ПРОДАЖБИТЕ НА "ПТИЦЕКЛАНИЦА" - ДОБРИЧ СА СПАДНАЛИ С 50 ПРОЦЕНТА    
ИкономикаПредвид ежедневните информации за засилване на огнищата на птичи грип в двете ни съседки Румъния и Турция, продажбите на "Птицекланица" АД - Добрич са спаднали с 50 процента, съобщи изпълнителният директор на фирмата Иван Иванов. По-слабото търсене е принудило производителите да намалят и цените.

След като преди Коледа и Нова година дружеството намали килограм пиле на 2.90 лева, сега цената на едро е 2.20 лева за килограм. Заради намаленото потребление, производството е паднало с 30 на сто. Засега ръководството на "Птицекланица" АД не предвижда съкращения на работниците, но ако ситуацията се задържи така и ако държавата не помогне, не е изключено щатът да бъде намален.
 Пазарната подкрепа на държавата е необходима, смята Иван Иванов. Според него, една от мерките е производителите на птиче месо да получават субсидии. Другото предложение е за този бранш да отпадне ДДС, макар и временно.
 Цените на българските производители са много ниски, за разлика от цените на Европейските страни, така че няма опасност от там да влезе заразено месо, твърди И. Иванов. Опасността идва от евентуален нелегален внос на птиче месо от Турция или от страните с птичи грип.
 Начинът, по който добричката фирма произвежда продукцията си, също е гарантиран откъм безопасност. Дружеството е затворило напълно цикъла си на производство и е абсурдно да се появят болни или заразени птици. 
 


Сходни връзки

ПРОДАЖБИТЕ НА "ПТИЦЕКЛАНИЦА" - ДОБРИЧ СА СПАДНАЛИ С 50 ПРОЦЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди