изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:47 EET
СОФИЯ ДОМАКИНСТВА НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА "УЛЕСНЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА БИЗНЕСА"    
НовиниНа 23 и 24 януари в х-л "Кемпински-Зографски" в зала „София 1" ще се проведе Международна конференция на тема "Улесняване на административните процедури за бизнеса". Конференцията се реализира по проект "Елиос: интегриран план за развитие на българската публична администрация" на регионална провинция Енна - Италия, финансиран от Министерство на промишлеността на Сицилия в съгласие с италиански закон за подпомагане на връзките с Балканските страни.

Проектът, който се осъществява в общините Велико Търново, София, Добрич, Ямбол, Враца и в Евро Инфо Центровете на търговско-промишлените палати в тези градове, цели премахването на административните и бюрократични пречки пред създаването на нови български предприятия.

Целта на проекта е подобряване на координацията между търговските палати и публичната администрация чрез изграждане на партньорска мрежа, която да укрепи капацитета на палатите чрез няколко модулни обучения на персонала и в структурата на търговските палати се създадат специализирани Обслужващи центрове (one-stop-shop).

Програмата на двудневната конференция, включва доклади, посветени на регулацията на административните процедури, ефектът от публичната администрация върху развитието на малките и средни предприятия, възможностите за инвестиции в България и създаването на предприятия, транснационални и съвместни проекти с Регион Сицилия, добри практики на обслужване на едно гише в регион Енна и т.н. Програмата е публикувана на Интернет страницата на БТПП www.bcci.bg.

За отриването са поканени: министър Николай Василев, негово превъзходителство посланика на Италия в България г-н Джован Батиста Кампаньола, кмета на гр.София - г-н Бойко Борисов, председателя на БТПП - г-н Божидар Божинов.

Лектори на конференцията са представители на Министерство на промишлеността на Сицилия, Европейската комисия, Университета в Есекс, Българската агенция за инвестиции, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Института за пазарни изследвания, Българската търговско-промишлена палата, търговско-промишлените палати на Велико Търново, Враца, Добрич, Ямбол.

Участието на българските фирми и институции в конференцията е безплатно. Крайният срок за изпращане на заявките за участие е 19 януари, като добричлии могат да сторят това в ТПП/ЕИЦ - Добрич, а допълнителна информация могат да получат на телефони: (058) 601472 ; 0899 115596. НДТ

 

 


Сходни връзки

СОФИЯ ДОМАКИНСТВА НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА "УЛЕСНЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА БИЗНЕСА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди