изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:24 EEST
ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ИНСПЕКТИРАХА СТАДИОН "ДРУЖБА"    
Спорт

Комисия от шестима души вчера огледа стадион "Дружба", за да провери дали са извършени строително-ремонтните работи, които бяха предписани. Протоколът от проверката ще бъде готов на 25 януари, когато ще се разбере дали на спортното съоръжение в Добрич може да се провеждат официални мачове от българското първенство.



Вече 620 дни стадион "Дружба" пустее. Причината за това е, че общинска комисия реши да запечата спортното съоръжение, тъй като трябваше да се ремонтира административната сграда, да се сложат тоалетни, да се затворят опасните сектори, а на другите да се ремонтират пейките. Освен това кулата на един от входовете на стадиона била опасна и можела да се срути. Това принуди шефовете на клуба да съборят емблематичната кула, която пък падна изключително трудно. Вече са ремонтирани седящите места, има нови тоалетни. Секторът, където се намират съблекалните, доби нов вид.

"Определено има подобрение. Всичко е направено, както бяхме изискали" - каза инж. Галина Николова - председател на комисията, в която имаше представители на Регионална дирекция национален строителен контрол, Районна инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, пожарна, полиция и двама души от общината. На огледа, който бе четвърти поред, присъства и изпълнителният директор на футболния клуб Роман Георгиев. 

Незнайно защо нито един представител на тази комисия не изяви желание да говори с медиите и да каже какво е трябвало да бъде изпълнено и какво не. Само заявиха, че централният вход трябва да се почисти, което ще стане до дни. Редно е обаче да припомним, че в България има стадиони в много по-лошо състояние, но там се провеждат мачове от "А" и "Б" групите. Незнайно защо общинската комисия изведнъж реши да лиши запалянковците в града две години да гледат футбол в Добрич. През това време феновете ходиха до Албена, за да подкрепят своя тим. Този парадокс бе уникален не само за България, но и за чужбина. 

Статистиката показва, че последният шампионатен мач у дома е бил на 8 май 2004 година, когато "Добруджа" победи с 2:0 столичния "Септември". НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ИНСПЕКТИРАХА СТАДИОН "ДРУЖБА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди