изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:22 EEST
ОПРОВЕРЖЕНИЕ    
ПолитикаВъв връзка с отправените обвинения по медиите на депутата от КБ г-н Ясен Пенчев, за участие на служители на мюсюлманското изповедание в предизборната агитация в община Крушари, Районно мюфтийство Добрич прави следното изявление:

След извършена проверка, установихме, че обвиненията на г-н Ясен Пенчев в медиите - джамиите /молитвените домове/ в община Крушари са използвани за политическа пропаганда, са долни лъжи, целящи да опетнят и оклеветят мюсюлманската общност не само в Крушари, но и в цяла България.
Нашите джамии са място за молитва, а не политически клубове. Нашите имами /свещенослужители/ са религиозни служители, а не политически оратори. Това, че мюсюлманският празник Курбан - Байрам се падна броени  дни преди изборите в община Крушари, а мюсюлманите на този ден посещават масово джамиите за традиционната празнична молитва, не дава право на г-н Пенчев да ги обижда и клевети. Ако г-н Пенчев има конкретни данни /дата, час и населено място/ за извършената пропаганда в джамиите на община Крушари, то нека я представи, а дотогава ще считаме неговите обвинения по адрес на мюсюлманската общност - ЗА ДОЛНИ ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ.
И в заключение искам да разясня на г-н Пенчев, че нашите молитвени храмове се наричат джамии, а не мюсюлмански църкви, това е равносилно да наречеш Синагогата - юдейска църква и т.н.
Районен мюфтия Билял ДАРДЖАН
 


Сходни връзки

ОПРОВЕРЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди