изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:22 EEST
Варненецът Асен Николов стана “Млад мениджър на 2005 година”    
ИкономикаВарна. Асен Николов, управляващ съдружник на дружеството Фарин ООД, стана “Млад мениджър на 2005 година” в националния конкурс за насърчаване на млади успешни ръководители, работещи в страната.

Конкурсът бе проведен за шестнадесета поредна година от фондация „ЕВРИКА”. Наградата бе връчена на официална церемония в Централния военен клуб в София снощи. Приветствие до отличените изпрати президентът Георги Първанов.
Изборът на млад мениджър на годината за наградата на фондация “ЕВРИКА” се провежда в сътрудничество със специализирани издания и професионални организации, които наблюдават работата на успяващи млади хора от средите на българския бизнес. Варненският победител впечатлил журито на конкурса със забележителните резултати на ръководената от него фирма, чиято основна дейност е в областта на земеделието и търговията. Фирмата, чиято дейност е във Варна и Добрич, заема лидерски позиции при износа на зърнени и маслодайни култури, търговията с торове, препарати за растителна защита, семена за посев, горива и т.н. Фирмата притежава собствени зърнохранилища, сервизни бази за земеделска техника, развива транспортна и спедиторска дейност. Тя е член на Българската международна бизнес асоциация (БИБА) и Международната асоциация за търговия със зърно и фуражи (GAFTA).
30-годишният Асен Николов от 1997 г. е управляващ съдружник на Фарин ООД. Днес компанията е сред водещите в областта на търговията и земеделието. През 2005 г. фирмата увеличава с над 60 процента износа на земеделска продукция, отбелязва нарастване с над 27% на продажбите на минерални торове, а реализираните препарати за растителна защита са с над 41 на сто повече от предходната година. Броят на служителите във Фарин ООД се увеличава почти двойно в сравнение с 2004 г. и сега в дружеството работят близо 200 души. Инвестициите на компанията за последните две години са на стойност над 5 млн. лв. Те са насочени към пълно обновяване на собствени зърнобази, оборудване на съвременни лаборатории, модернизация на завода за училищна мебел и изделия от масив в Каварна, обновяване и изграждане на сервизна база, търговски център и нова административна сграда, покупка на тежкотоварни автомобили за дъщерната транспортна компания и др.
В момента фирмата изгражда нов търговски земеделски център в района на Варна, който ще разполага със складова площ за зърно, почистваща и сушилна инсталация, изложбена зала за земеделска техника, агроаптека, магазин с всичко необходимо за фермерите. Предвижданията са инвестицията да надхвърли 4 млн. лева.
Информацията е на радио “Фокус” - Варна.
Юлия ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Варненецът Асен Николов стана “Млад мениджър на 2005 година” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди