изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:07 EEST
Либия поиска ?4.4 млрд. за заразените деца    
Новини Международен фонд за подпомагане на семействата на заразените със СПИН либийски деца беше официално създаден в Триполи.
На срещата с представители на България, САЩ, ЕС, фондация “Кадафи” е станало ясно, че семействата на заразените деца искат да им бъдат изплатени обезщетения в размер на 4,4 милиарда евро. Това съобщи говорителят на Асоциацията на семействата на заразените със СПИН либийски деца Идрис Лага.



“Български правителствени представители не са участвали в проведените вчера и днес преговори за международния фонд за подпомагане на заразените със СПИН либийски деца”, заяви пък в отговор говорителят на МВнР Димитър Цанчев.


Агенция "Фокус"
“РБК”: Семействата на заразените със СПИН либийски деца поискаха компенсации

Семействата на повече от 400 либийски деца, заразени със СПИН, настояха да им бъдат изплатени компенсации в размер на 4,4 милиарда евро, предаде РБК. За всяко заразено дете е било поискано да бъдат изплатени по 10 милиона евро. Очаква се през следващата седмица да се проведе среща между български и либийски представители, на която да бъдат обсъдени размерите на условията за изплащането на компенсации.
На 25 декември 2005 г. Върховният касационен съд на Либия отмени смъртните присъди на петте български медицински и палестинския лекар, които са обвинени в умишленото заразяване на над 400 либийски деца със СПИН, и върна делото за преразглеждане на Наказателния съд в Бенгази.


Агенция "Фокус"
“Суисинфо”: Семействата на заразените със СПИН деца поискаха 4,4 млрд евро компенсации

Семействата на повече от 400 либийски деца, заразени със СПИН, поискаха от компенсация в размер на 4,4 милиарда евро, съобщава електронното издание Суисинфо. В опит да се сложи край на съдебните дела, срещу петте български медицински и сестри и палестинския лекар, които са обвинени в предумишлено заразяване на деца в болницата в либийския град Бенгази, представители на България, САЩ, ЕС и фондация “Кадафи” създадоха фонд, който да предостави финансова помощ на семействата на заразените деца.
България настоява, че българските медици в Либия са невинни и заяви, че фондът не е политическа или дипломатическа инициатива.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Либия поиска ?4.4 млрд. за заразените деца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди