изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:43 EEST
Изтекъл газ взриви тераса на апартамент във Варна    
НовиниВарна. Изтекъл газ от газови бутилки се взриви на терасата на апартамент във Варна преди обяд, съобщиха от пресслужбата на РДВР – Варна. При инцидента няма пострадали граждани. Взривът е станал в жилище на 9-я етаж на ул. "Ген. Попов", бл. 25 в морската столица.

На мястото веднага отива дежурен екип с противопожарен автомобил. Пожарникарите установяват, че се е взривил газ, изтекъл от газови бутилки. При взрива не е имало пожар. Самите газовите бутилки не са се взривили. От експлозията на газа е унищожено остъклението на терасата и кухненския прозорец, изкривен е и винкелът на остъклението. Пожарникарите са констатирали, че на терасата на апартамента е имало 2 големи газови бутилки, а в кухнята още една. Двете бутилки са захранвали съответно газова печка и котлон, а третата е била в резерв. И трите бутилки са били с редуцир-вентили. Причината за произшествието е изтекъл от неизправните редуцир-вентили газ. При произшествието собствениците са били в жилището. По данни на собственика, съпругата му - 53-годишна жена, е получила леко опърляне на косата и веждите. Няма наранявания и изгаряния. Тъй като жената е била много уплашена, е откарана до болница от дъщеря им. На място е извикан и екипът на аварийно-спасителния автомобил на РЗ ПАБ. Огнеборците са изрязали изкривен при взрива винкел, за който е имало опасност да се откъсне и падне. Произшествието е посетено и от дежурен офицер и екип от Второ РПУ.
РДВР-Варна напомня на гражданите основните правила за безопасност при работа с газови уреди. При най-малко съмнение за изтичане на газ, газовите уреди да се изключват и да не се включват електрически консуматори в помещенията. Помещенията веднага да се проветрят, а газовите уреди да не се използват до отстраняване на причината за изтичането на газа от компетентен техник. Преди напускане на помещението с газовия уред или преди заспиване, уредите на газ задължително да се изключват.
Информацията е на радио “Фокус” - Варна.
 


Сходни връзки

Изтекъл газ взриви тераса на апартамент във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди